OSTAJALLE

VIISI TÄRKEÄÄ POHDINTAA UUDEN KODIN LÖYTÄMISEEN
Uuden asunnon etsintä ja asunnon sopivuus omaksi kodiksi lähtee liikkeelle unelmista. Koti on sekä paikka että mielentila. Kodikkuuden tunne jotakin paikkaa kohtaan alkaa kehittyä jo, kun kodista haaveillaan tai sitä suunnitellaan – tästä syystä asialle kannattaa uhrata hieman enemmän aikaa ja ajatuksia.

Seuraavat seikat kannattaa miettiä tarkoin ja piirtää itselleen tarkka miellekartta, jonka jälkeen on vaivattomampaa löytää uusi koti.

1.SIJAINTI
Sijainti on kaikki kaikessa – ihmisellä on reviiri. Voit aina remontoida asuntoa mieleiseksi, mutta sijaintia et voi muuttaa. Merkitsevätkö sinulle enemmän lyhyet työmatkat kuin loistavat ulkoilumahdollisuudet? Onko alueen arvostus tai ympäristön hyvät palvelut kaikkein tärkeintä? Onko hyvät liikenneyhteydet tai kaupungin syke sinulle ehdotonta? Onko läheisten – sukulaisten tai ystävien vaikutuspiiri tai vaikkapa kuntosalin läheisyys tärkeää? Onko koulujen ja päiväkotien sijainti tai leikkipuiston läheisyys oman perheesi elämäntilanteeseen tärkeitä nyt tai lähivuosina.

2.ASUMISMUOTO
Haluatko helppoa asumista kerrostalossa? Onko unelmien asuntosi 50-luvun talossa Haagassa vaiko vuosisadan vaihteen arvotalossa Punavuoressa? Haluatko löytää Kalliosta urbaanin pikkuyksiön tai ihan uuden kerrostaloasunnon Kalasatamasta? Olisiko juuri valmistuva luhtitaloasunto Tikkurilassa sinulle kuitenkin sopivin?

Onko oma pieni piha-alue sinulle ja lemmikillesi ehdoton? Voisiko rivitalo- tai paritaloasuminen olla sinulle paras vaihtoehto? Haluatko kesäisin grillailla omalla pihalla ja nauttia auringosta ystävien kanssa? Täyttäisikö uusi rivitalokaksio rauhallisella sijainnilla kaikki asumisen unelmat?

Olisiko omakotitalo sinulle kuitenkin ainoa oikea vaihtoehto? Haluatko itse päättää kaikista asumiseen vaikuttavista asioista ja tarvitset ympärillesi omaa tilaa? Tarvitsetko autoharrastuksellesi lämpimän autotallin tai onko unelmiesi talossa erillinen pihasauna. Haluatko asua veden äärellä tai haluatko vähintäänkin merinäkymän? Voisitko itse rakennuttaa uuden talon perheellesi jos löytyisi sopiva tontti haluamaltasi alueelta vai onko valmis omakotitalo teille ainoa vaihtoehto?

3.ASUNNON KOKO JA POHJARATKAISU
Onko asunnossasi mahdollisuus muutoksiin elämäntilanteen muuttuessa? Voisiko huonevarausta hyödyntää perheen kasvaessa tai etätöiden lisääntyessä jos työhuone tulee tarpeeseen? Onko keittiön seinä avattavissa olohuoneeseen jos haluat myöhemmin remontoida asuntoon avokeittiön? Onko unelmien asunnossasi tilava kodinhoitohuone tai ylellinen walk-in vaatehuone? Onko asunnon upea lasitettu terassi puistonäkymin ilta-auringon suuntaan välttämätön vai onko näkymät Hämeenlinnan väylälle sinulle ihan ok?

4.SISUSTUSMATERIAALIT JA VARUSTEET
Haluatko ehdottomasti itse valita kotisi värit ja sisustusmateriaalit vai haluatko ammattilaisen päättävän materiaalivalinnat puolestasi? Onko haaveissa ulkoporeallas tai vaikkapa höyrysauna? Onko keittiössäsi kaasuliesi välttämätön koska rakastat kokkailua vai onko sinulle keittiössä tärkeintä astianpesukone ja mikroaaltouuni valmisruokien lämmitykseen?

5.LÄMMITYSMUOTO JA ASUMISKUSTANNUKSET
Onko asumisen ekologiset vaikutukset sinulle merkittäviä? Onko sähköauton latauspistoke sinulle välttämätön tai haluatko kotisi lämpiävän maalämmöllä?
Onko pienet asumiskustannukset välttämättömät tai oletko valmis maksamaan asumisesta kunhan kaikki kotiunelmat täyttyvät.

KOTI merkitsee turvallista ja hyvää oloa. Asettumisen jälkeen kodikasta kotia sisustetaan elämällä. Paljon onnea sinulle uuden kodin etsintään!

Jos haluat tietää meille myyntiin tulevista uudiskohteista Helsinki – Espoo – Vantaa alueella, lähetä meille yhteystietosi ja kerro omat kotiunelmasi niin saat tietää uusista asunnoista jo ennen julkisen myynnin käynnistämistä.

OTA YHTEYTTÄ